Kruidentuin

Zelf kruiden kweken in je eigen kruidentuin!

Minibijbel kruiden kweken

Jessica Houdret

(08-2012) Een compleet en praktisch handboek voor het kweken van kruiden. (originele titel:The Ultimate Book Of Herbs & Herb Gardening). Niet alleen compleet maar ook nog eens zeer scherp geprijsd kruiden-kweek-boek. Kruiden worden besproken aan de hand van smaak, origine, naamgeving, medische werking en culinair gebruik. Het kweken wordt met behulp van kleurenfoto’s stap voor stap uitgelegd. Meer info.

Kruiden kweken

Paul Seitz

(02-2012) Het complete naslagwerk voor het succesvol telen, bewaren en gebruik van kruiden. Eerder verschenen onder de titels: “Grootvaders kruidenboek” en  “Het complete kruidenhandboek”. Boek is zeer geschikt voor mensen met een balkon of hele kleine tuin. Ook een zeer compleet naslagwerk voor tal van tuinkruiden en zijn aromatische eigenschappen. Tevens voorzien van plant en oogsttabellen. Meer info.

Het ultieme kruidenboek

Meerdere auteurs

(10-2010) Meer dan 100 kruiden herkennen, kweken en gebruiken. Zeer compleet kruidenboek dat door een aantal Engelse specialisten is samengesteld (en vervolgens goed is vertaald). Er worden meer dan 100 kruiden behandeld op basis van kweekmethode, standplaats, verzorging, toepassing in keuken of genezing. De eerste helft van het boek bestaat uit gewas beschrijvingen en de tweede helft gaat in op de praktisch toepasbare werking ervan zoals behandeling van medische kwaaltjes. Daarnaast worden er ook weetjes/feitjes uitgelegd om bijvoorbeeld op een biologische manier insecten tegen te gaan. Meer info.