Kinderboeken

De meeste serieuze moestuinboeken zijn natuurlijk niet geschikt voor kinderen. Gelukkig wordt er voor deze doelgroep steeds meer uitgegeven. Hieronder een selectie boeken speciaal op de jongere moestuinders gericht.

Lees en doeboeken (vanaf 8 jaar)

Jelle’s tuinschrift + zaaikalender

Jelle Medema & Saskia Naber

(02-2014) De makkelijke moestuin voor kinderen.  Moestuin boekje speciaal voor kinderen vanaf 8 jaar. Leuk cartoony vormgegeven en bevat een losse zaaikalender. Vanwege de focus op kids wel wat beperkt aan gewassen. Meer info.

Mijn eerste moestuin

Bram Wolthoorn & Roger Klaassen

(02-2010) Moestuinboek geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. In dit boek wordt het tuinproject per seizoen besproken en voorzien van tips in beeld en uitgebreide tekst. Wellicht wel wat veel tekst voor jonge kinderen. Ook geschikt als handleiding voor project groepen, en begeleiders. Meer info.

Met meester Bert op ontdekkingstocht door je tuin

Yvonne de Munck-de Glas & Bert Ydema

(02-2010) Leuk doeboek voor de tuin geschikt voor kinderen met (groot)ouders. In de hoofdstukken per maand worden allerlei tuinklussen en projectjes voorgesteld. Daarbij volop voorzien van wetenswaardigheden en tips. Let op, door de veelzijdigheid aan projecten is het wel van belang over een grote tuin te beschikken. Meer info.

(Voor)leesboeken (0 t/m 8 jaar)

De moestuin van Sophie

Gerda Muller

(01-2014) Aantrekkelijk vormgegeven boek over Sophie die bij haar grootouders een moestuintje krijgt. Mooie tekeningen in realistische kleuren die laten kennismaken met de bloei en groei van allerlei soorten bekende groenten. Vanaf 4 jaar. Meer info.

Een tuin om op te eten!

Lizzy van Pelt

(09-2010) Mannetje aard begint een moestuin door te zaaien en onkruid te wieden. Na verloop van tijd komt er een mol commentaar leveren op het teveel aan onkruid dat wordt gewied. De mol vormt de educatieve spil in dit verhaal opgetekend in een flink aantal aquarellen. Vanaf 4 jaar. Meer info.

Meer boeken