Biologisch tuinieren

Puur tuinieren

Jennifer Stackhouse & Debbie McDonald

(07-2014) Wanneer je interesse hebt in biologisch tuinieren, dan is dit boek een mooie leidraad. Jennifer Stackhouse en Debbie McDonald geven de beginnende moestuinder op handige wijze de juiste informatie om zelf een biologische moestuin te beginnen. Zo wordt er onder andere uitgebreid beschreven hoe je zelf biologische compost kunt maken en hoe je een teeltplan op kunt stellen. Ook oplossingen voor tuinproblemen en het zelf maken van biologische bestrijdingsmiddelen komen aan bod. Meer info.

De eerlijke moestuin

Annemiek van Deursen

(03-2014) Dit handige boek van Annemiek van Deursen is per maand ingedeeld, zo kun je eenvoudig zien wat je iedere maand in je moestuin kunt doen. Behalve de werkzaamheden zijn er iedere maand ook verschillende recepten te vinden. Doordat de nadruk in dit boek op duurzaam en eenvoudig ligt en op een leuke manier geschreven is krijg je al lezer al snel zin om zelf aan de slag te gaan! Meer info.

Basishandboek voor de biologische moestuin

Marie Luise Kreuter

(02-2013) Zoals de titel al zegt een moestuinboek met de focus op alles biologisch telen. Door vast te houden aan een aantal principes is het redelijk eenvoudig om zelf vrijwel alles biologisch te verbouwen. Het boek is geschikt voor starters en heeft een focus op groente, kruiden en fruit. Meer info.

Meer boeken – biodynamisch