Algemeen

Haal meer uit je moestuin

Rodolphe Grosléziat

(06-2014) In dit boek staan praktische tips voor iedereen die van zijn tuin, of een deel daarvan, een moestuin wil maken. Behalve handige informatie over bijvoorbeeld de aanleg en verschillende soorten moestuinen worden in dit boek ook diverse fruit en groentensoorten uitgebreid besproken. Dit boek is een mooi naslagwerk voor iedere beginnende moestuinder. Meer info.

Mijn moestuin

Wim Lybaert

(11-2013) Dit uitgebreide moestuinboek, van de in Belgie bekende Wim Lybaert, wordt de tuin per maand besproken. Het boek bevat zeer veel tips, mooie foto’s, en is zeer volledig te noemen. Niet direct geschikt voor beginners die willen beginnen met een simpel tuintje vanwege de overvloed aan informatie. Meer info.

De groentetuin van A tot Z

Michel Caron

(04-2009) Zeer praktisch naslagwerk in handboek formaat. Het boek bestaat uit een grote verzameling veelgebruikte groenten en kruiden (kruiden ingedeeld in keuken en medicinaal). Per gewas wordt meestal basisinformatie aangegeven aangegeven zoals: zaaiperiode, oogstperiode, grondsoort, schaduw/zon, combinatieteelt en basistips voor de teelt. Daarnaast worden per gewas vaak de meest gebruikte cultivars (subsoorten) besproken. Ook zijn er vaak nog oogst en bewaartips vermeld. Het boek is bovendien voorzien van mooie heldere foto’s. Meer info.

De moestuin

Fieke Hoogvelt

(08-2005) Aantrekkelijk boekje voor de beginnende moestuinierder. Er is in dit boek vooral aandacht voor de juiste manier van het optimaliseren van de grond, organisatie en het bemesten. Daarnaast zijn achterin het boek plattegronden voor verschillende tuinstijlen te vinden. Ook worden slimme gewas combinaties, en biologische insecten afweer besproken. Meer info.

Persoonlijke boeken

De groene overmacht

Maarten ’t Hart

(04-2012) Leuk boek van Maarten ‘t Hart over zijn moestuin. Maarten heeft in zijn grote tuin (1 ha) een gedeelte als moestuin ingericht en heeft daarnaast ook nog tal van fruitbomen tot zijn beschikking. Een boek dat je in één keer uitleest en voor de prijs niet hoeft te laten. Lees verder.

Michelle obama’s moestuinboek

Michelle Obama

(06-2012) Dit boek over moestuinieren is vooral een enthousiasmerend verhaal over het belang-, en de voordelen van, een eigen moestuin. In dit boek vind je niet zozeer teeltinstructies of tips, wel een hoop recepten en mooie foto’s. Meer info.

De Moestuin van Mme Zsazsa

Kim Leysen

(04-2014) Een mooi verhaal over moestuinieren en koken. Het boek is daarmee niet alleen een tuinboek maar ook een kookboek ineen. Kortom veel inspiratie vanuit een leuke setting van een woonwagen in het boerenland met moestuin. Meer info.